Tourist farm Korpic, overnight stays, Ptuj

Specific details Tourist farm Korpic
Dravci 4, 2284 Videm pri Ptuju
call: +386 (0)2 764 - 28 - 81
gsm: +386 (0)40 509 - 610
www.kmetija-korpic.si

Description

korpic novaČe si želite nekaj dni oddiha v popolni tišini, se sprehoditi med vinogradi, kolesariti po haloških gričih ali pa samo uživati v pravi domači, kmečki hrani, potem je Tourist farm Korpic, overnight stays, Ptuj, pravi naslov za vas. Nahajajo se v Dravcih - Haloze. Gre za majhno naselje sredi travnikov in gričev s čudovitim pogledom na Dravsko dolino in grad Borl, videti pa je možno tudi mesto Ptuj. Pogled seže vse do Pohorja, Boča in ostalih okoliških gričev.

Tourist farm Korpic, overnight stays, Ptuj, se nahaja v osrčju pravih Haloz, kjer se prideluje dobra kapljica. Sprehodite se med vinogradi in poskusite domače vino.

V večini se ukvarjajo s poljedeljstvom, živinorejo in vinogradništvom. Poskusite lahko pravi domači, kmečki kruh, ki ga pečejo v lastni krušni peči ter ostale domače dobrote, kot so meso iz tunke, zaseka ter suhomesnati izdelki. Če pa se želite spočiti ali več dni preživeti v neokrnjenih krajih, vam ponujajo nastanitve z zajtrkom.

korpic 13      korpic 14      korpic 15

Na kmetiji se nahaja še etnološka zbirka "Od zrna do kruha", ki vsebuje stara kmečka orodja, kuhinjsko posodo, pripomočke ter ostalih eksponatov, značilnih za njihov kraj. Zbirko si lahko ogledajo vsi gosti, naključni mimoidoči ali večje skupine. Le dobrih 10 km od kmetije, se nahajajo tudi Terme Ptuj. V bližini kmetije so še igrišče za tenis in nogomet ter gugalnice za majhne otroke. Možni so sprehodi po planinski poti in ribolov v reki Dravi ali v lastnem ribniku.

Tourist farm Korpic, overnight stays, Ptuj, vas vabi da jih obiščete in preživite nekaj nepozabnih dni v neokrnjeni naravi in med prijaznimi ljudmi.

korpic nova 1

 

Contacts

Services Tourist farm, Overnight stays

Location

Videm pri Ptuju
Dravci 4

Video