Wine sales, villa Platana, Slovenska Bistrica

Specific details Wine sales, villa Platana, VILA PLATANA d.o.o.
Kovača vas 83 2310 Slovenska Bistrica
call: +386 (0)2 843 - 15 - 86
www.vilaplatana.si

Description

S spoštljivim odnosom do ljubiteljev vina ustvarjamo drzno, prvinsko in uspešno vinsko zgodbo, ki jo prežema občutek do narave in naravnih danosti.

Wine sales, villa Platana, Slovenska Bistrica, se nahaja v Kovači vasi ter se je na vinski zemljevid vpisala že leta 1811. Njuno žlahtno tradicijo zaokroža gosta senca platan, ki kar vabi k okušanju pristne kulinarike in vrhunskega vina. Na obrobju bistriškega Pohorja negujemo naravna vina in ustvarjamo enogastronomsko turistično destinacijo. Naša usmeritev je naravna, dolgoročna in zaščitena kakovost vina ter hrane. Pri nas boste deležni strokovnih degustacij in po želji tudi izobraževanja.

vila platana 12

V podjetju Wine sales, villa Platana, Slovenska Bistrica, se vino rodi v vinogradu, saj naravi pripisujemo največji pomen. Čutimo, da je narava preudarna, izkušena, modra in se najbolje spozna na trto, vina in terroir. Mi poskrbimo le za to, da ne porušimo naravno dane harmonije. Iščemo najboljše lege, izbiramo najboljše trte in avtohtone kvasovke. Spoznamo se na naravne enologije. Za izboljšanje kakovosti opravljamo na stotine analiz in tisoče degustacij. Tako danes znamo in zmoremo pridelati vina z vonjem in okusom po sorti grozdja preprost grozdnat tekoči užitek.

Naš terroir

Trta potrebuje več kot zemljo, sonce in dež. Potrebuje ravnovesje, ljubezen in človeka. Vsak vinar ima svoj pristop pred, med in po pridelavi vina.

Ko uporabimo besedo terroir, vemo, da gre za vino, kjer narava zavzema osrednje mesto. Osnovni temelji kakovosti naših vin so: geografsko poreklo, trta in človek. Narava nudi trti pogoje za rast. Trta določi sestavo vina. Človek izbere stil vina.

Lepota vina

Pri naših vinih imata prednost poreklo in sodobno nadgrajena tradicija. Vpliv tal, leg, klimatskih pogojev, sorte vinske trte, tradicionalnih postopkov in človeka se odražajo v kakovosti in prepoznavnosti naših vin.

Posebnost vsakega vinarja je njegov pristop k filozofiji vina. Naša posebnost so naravna in preprosto čudovita vina.

Vino vsebuje več kot tisoč sestavin. In vsaka z razlogom in medsebojnimi učinki vpliva na naše počutje in razpoloženje. V vinu je prepleten mozaik prvobitne narave, užitkov vseh vrst in neverjetnih raznolikosti njegovih sestavin.

Za vse dodatne informacije ter rezervacije kontaktirajte Wine sales, villa Platana, Slovenska Bistrica, preko spletnega obrazca ali pokličite na telefonsko številko
+386 (0)2 843 - 15 - 86.

 vila platana 15

Contacts

Services Prodaja vin, Degustacije, Ogledi

Location

Slovenska Bistrica
Kovača vas 83